Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jazz in the Park #4 – Miles Vibes Plus – NAUSYQA, The Legends, Manoushka Zegelaar Breeveld, Michael Varekamp e.a.

23 September 2023 @ 18:00 - 23:00

€16
MILES! CD / LP / DVD

MILES VIBES PLUS IN HET PARK! Het begint op een traditie te lijken; een jaarlijkse avond waarop ‘de Picasso van de jazz’ herleeft in het openluchttheater. Dit jaar op zaterdag 23 september. Een supernight met een superband geheel in de vurige veranderdrift van meestertrompettist Miles Davis. Speciale gast is actrice en spoken word artieste Manoushka Zegelaar Breeveld. Met de Haagse muziekiconen Michael Varekamp & Wiboud Burkens alias The Legends belooft het een zinderende avond in openluchttheater Zuiderpark te worden.

Tijdschema:
18 uur – 19 uur DJ Collectief Tabass-co + food & drinks
19 uur – 20 uur NAUSYQA
20 uur– 20.30 uur DJ Collectief Tabass-co
20.30 uur – 22 uur Michael Varekamp, Wiboud Burkens en The Legends met spoken word artiest Manoushka Zegelaar Breeveld
22 uur – 23 uur DJ Collectief Tabass-co

De double bill van vanavond: NAUSYQA!
“Krachtige, sfeervolle en dramatische muziek met uitstekende individuele bijdragen ” (Peter Slavid, Verenigd Koninkrijk) – 2020
NAUSYQA is voortdurend op zoek naar meeslepende sonische werelden. Door hun dromerige nieuwsgierigheid
en storytelling creëren ze een ambachtelijke mix van atmosferische post-rock en heftige grooves. Geïnspireerd door de avontuurlijke geest van Hayao Miyazaki’s ‘Nausicaa and the Valley of the Wind’, combineert het instrumentale sextet het elektronische met het akoestische, met stijgende melodieën en scherpe improvisaties, een combinatie die luisteraars bij elk optreden meeneemt op reis. Dit collectief bestaat uit zes muzikanten uit Portugal, Spanje, Italië en Nederland. Ze worden beïnvloed door soundtracks van films (ja, Hayao Miyazaki’s ‘Nausicaa and the Valley of the Wind’ staat op de lijst), elektronische muziek, post-rock en flamenco en hedendaagse jazz. Ze werken momenteel aan ons debuutalbum!

Michael Varekamp, Wiboud Burkens & The Legends
Trompettist Michael Varekamp tourde uitgebreidndoor Europa met Miles’ saxofonist Sonny Fortune en vormt samen met toetsenist Wiboud Burkens The Legends. Sinds 2013 maken en produceren ze muzikale theatervoorstellingen in het genre Soul & Jazz. Daarbij is het uitgangspunt de populaire namen en smaakmakers van deze genres in het zonnetje te zetten en the life & times te gebruiken als leidraad voor swingende en inspirerende voorstellingen.

Manoushka Zeegelaar Breeveld
Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice, zangeres en schrijfster. Ze is actief in het theaterveld sinds 1995. Ze speelde in producties op toneel, het witte doek en op televisie en was o.a. te zien in de populaire Netflix-serie Dirty Lines. Manoushka schrijft lied- en toneelteksten voor diverse theaterproducties. Zo schreef ze jarenlang voor Julius leeft en voor haar eigen producties. In april 2022 kwam haar solo album Nine Reflections on Love uit.

Tabass-co
Tabass-co is een eclectisch DJ-collectief dat oud en nieuw vinyl draait op elke gelegenheid of locatie die je maar kunt bedenken. Door de jaren heen hebben ze op een grote verscheidenheid aan feesten en festivals gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Tabass-co bestaat uit 3 DJ’s die elk een uniek geluid toevoegen, variërend van Afro, Funk, Latin, Brazil tot Nu Disco en Club sounds. Met een live muzikant zorgt het collectief voor een geweldige sfeer en een uniek geluid!

Over JAZZ IN THE PARK
Vanwege het grote succes van vorig seizoen, zijn er nu vier zwoele zomeravonden gepland. Een avond waar de vonken vanaf vliegen! Meesterlijke musici worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Samen met aanstormende professionele muzikanten, DJ collectief Tabass-Co, foodtrucks en meer wordt het Zuiderparktheater omgetoverd tot een inspirerend festivalterrein. Waan je een avond op legendarische plekken als Woodstock of The Isle of Wight.

Details

Date:
23 September 2023
Time:
18:00 - 23:00
Cost:
€16
Event Category:
Website:
https://zuiderparktheater.stager.co/web/tickets/111264892

Venue

Zuiderparktheater
Henriëtte Roland Holstweg 100
Den Haag, 2533 ST Netherlands
+ Google Map
View Venue Website
Scroll to Top