Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pryor

12 October 2022 @ 20:15 - 22:00

€27,50

In de jaren 70 gaf Richard Pryor een stem aan een grote groep Afro-Amerikanen die op dat moment nog nauwelijks een stem hadden. Als eerste bracht hij de wereld en de taal van de straat op het toneel.

Hij groeide op in een bordeel in het Amerikaanse Peoria, in een kansarm gezin op een kansarme plek. Als stand-up comedian was hij echter zo goed dat de gevestigde orde niet om hen heen kon. Onverbloemd sprak Pryor op het podium over wat hem in zijn leven overkwam, van zijn trauma’s, uitspattingen en verslavingen tot het racisme waar hij als zwarte burger mee te maken kreeg. De manier waarop hij met zijn persoonlijke pijn omging in zijn werk zonder zich ook maar iets aan te trekken van de geldende normen en codes, maakte hem tot een vernieuwer in de comedy-wereld. En iemand waaraan de huidige generatie comedians zoals Chris Rock, Eddy Murphy, Louis CK en Dave Chapelle schatplichtig zijn. Trompettist Michael Varekamp brengt samen met drie bandleden muziek van Miles Davis.

De voorstelling wordt geproduceerd door George & Eran Producties in coproductie met de Veenfabriek en in samenwerking met DeLaMar.

Details

Date:
12 October 2022
Time:
20:15 - 22:00
Cost:
€27,50
Event Category:
Website:
https://www.westlandtheater.nl/programma/5413/Pryor/George_Eran_Producties

Venue

Westland Theater De Naald Naaldwijk
Stokdijkkade 3
Naaldwijk, 2671GW Netherlands
+ Google Map
Phone:
0174 636909
View Venue Website
Scroll to Top