Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pryor

22 September 2022 @ 20:15 - 22:00

20€

PRYOR is een stand-up theatervoorstelling met livemuziek over comedylegende Richard Pryor. In deze voorstelling, waar stand-up comedy, toneel en live jazzmuziek bij elkaar komen, volgen we de achtbaan die Pryor’s leven was. De 8- koppige cast vertelt, stand-upt, speelt en zingt zijn turbulente leven. Het jazz kwartet van Michael Varekamp speelt live de muziek van Miles Davis, een vriend en geniaal tijdsgenoot van Pryor.

De voorstelling PRYOR gaat over het werk en leven van de grootste stand-up comedian aller tijden: Richard Pryor! De legendarische acteur en komediant die kansarm opgroeide in een bordeel in de Amerikaanse stad Peoria, groeide in de kleurrijke jaren 70 uit tot komeet die de comedy wereld voorgoed veranderde. Hij was de eerste die op het toneel een stem gaf aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Onverbloemd sprak hij op het podium over wat hem in zijn leven overkwam: van zijn trauma’s, jeugd, uitspattingen, zeven huwelijken met vijf verschillende vrouwen en zijn heftige drugsverslavingen tot het racisme waar hij als zwarte man dagelijks mee te maken kreeg.

Hij wist als geen ander pijn te veranderen in humor. Spaarde niemand, zichzelf nog het minst en had snoeihard eerlijk zijn als grootste talent.

All humor is rooted in pain

Richard Pryor

Details

Date:
22 September 2022
Time:
20:15 - 22:00
Cost:
20€
Event Category:
Website:
https://www.hnt.nl/voorstellingen/6609/George_Eran_Producties/PRYOR

Venue

Theater aan het Spui
Spui 187
Den Haag, 2511BN Netherlands
+ Google Map
Phone
088 3565356
View Venue Website
Scroll to Top