Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pryor

September 30 @ 20:30 - 22:00

€20

Beleef het verhaal van de legendarische stand-upcomedian en acteur Richard Pryor live in het theater!

In de jaren zeventig bracht comedylegende Richard Pryor de wereld en de taal van de straat naar het toneel. Zo gaf hij een stem aan Afro-Amerikanen, die op dat moment nog bijna geen stem hadden. Pryor groeide op in een bordeel in het Amerikaanse Peoria. In een kansarm gezin op een kansarme plek. Als stand-up comedian sprak Pryor eerlijk en rauw over zijn leven. Over trauma’s, uitspattingen, verslavingen en racisme. Hij trok zich hierbij niets aan van de normen en codes in de comedywereld. Zo groeide hij uit tot een toonaangevende vernieuwer en een inspiratie voor de huidige generatie comedians zoals Chris Rock, Eddy Murphy, Louis CK en Dave Chapelle.

In Pryor wordt zijn bijzondere verhaal vertelt door een 8-koppige topcast en een swingende live band. Een unieke mix van toneel en stand-up, omlijst door heerlijke nummers van Pryors tijdgenoot Miles Davis. Een must see!

Meer informatie over George & Eran producties

Credits

Regie: Eran Ben-Michaël Tekst: Joeri Vos Regieassistent: Joshua Polvliet Spel: Adam Kissequel, Eva Heijnen, Femi van Elshuis, Gustav Borreman, Joy Wielkens, Leandro Ceder, Raf Stekelenburg, Roland Haufe Muziek: Michael Varekamp Quartet: Erik Kooger, Harry Emmery, Jasper Soffers, Michael Varekamp Scenografie & lichtontwerp: Yaron Abulafia Kostuums: Nicky Nina de Jong Zakelijke leiding: Dionne Pierik Productie: Frederique Meijers, Iris Vaessen

 

Details

Date:
September 30
Time:
20:30 - 22:00
Cost:
€20
Event Category:
Website:
https://www.theaterzuidplein.nl/voorstellingen/818/PRYOR_try_out_/George_Eran_Producties

Venue

Theater Zuidplein Rotterdam
Zuidplein 62
Rotterdam, 3083CW Netherlands
+ Google Map
Phone:
010 20 30 203
View Venue Website
Scroll to Top