Loading Events

« All Events

The Art of Jazz

16 January 2022 @ 16:30 - 18:00

€15

The Legends ft. Michael Varekamp & Dimitri Chapeau THE ART OF JAZZ | 16:30

zondag 16 januari 2022 / 16:30

Vanaf zondag 10 oktober presenteren Michael Varekamp & Wiboud Burkens een maandelijks concert in het Rietveldtheater in Delft. Een serie waarin legendarische helden uit de Soul & Jazz centraal staan. Filmpjes, anekdotes en natuurlijk live muziek door de crème de la crème uit de Nederlandse Soul & Jazz.

Ieder concert zal beginnen met een korte inleiding bestaande uit interessante feiten, sterke verhalen en de vertoning van filmmateriaal. Vervolgens wordt er een set live gespeeld. Een set die het publiek inspireert en amuseert!

Michael Varekamp & Wiboud Burkens trekken met The Legends al jaren volle zalen met shows over o.a. Miles Davis, James Brown, Louis Armstrong en Otis Redding. Trompettst & zanger Michael Varekamp won in Japan de Kobe Award en speelde onlangs met Branford Marsalis. Toetsenist & producer Wiboud Burkens werkte met oa. Chaka Kahn en soulicoon Leon Ware. De concerten vinden plaats op zondagmiddag.

The Legends laten zich inspireren door Duke Ellington, Louis Armstrong & Miles Davis. Die invloeden zijn terug te vinden in het eigen werk waarmee ze hun shows larderen. Dit concert laat zien wat de inspiratiebronnen zijn en zet veel van dat eigen werk op een rij. Special guest is het uit Nice afkomstige saxofoongenie Dmitri Chapeau die o.a. met Wynton Marsalis werkte.

Deze voorstelling is de vierde in een serie van acht. Je kunt een passe-partout kopen voor alle acht edities voor € 60 p.p.

Line Up
Michael Varekamp: Trompet & Vocals
Dmitri Chapeau: Saxofoon
Wiboud Burkens: Hammondorgel
Harry Emmery: Contrabas
Erik Kooger: Drums

www.michaelvarekamp.nl
www.thelegends.biz

The Legends Tijd voor Max

‘De geweldige muziek!’’★★★★Telegraaf
‘I’m a Soulman raakt je in je ziel!’ ★★★★Theaterparadijs
‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Armstrong’ ★★★★NRC Handelsblad
‘Michael Varekamp has an Astonishing sound and beautiful phrasing…’ –Le Monde

Details

Date:
16 January 2022
Time:
16:30 - 18:00
Cost:
€15
Event Category:
Website:
https://rietveldtheater.stager.nl/web/tickets/111035409

Venue

Rietveldtheater
Rietveld 49
Delft, Nederland 2611 LH Netherlands
+ Google Map
Website:
https://www.rietveldtheater.nl/
Scroll to Top