Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Legends ft. Michael Varekamp & Tess van der Zwet – Swingin’ Paris

20 November 2020 @ 21:00

€23

Rond 1930 was voor jazzliefhebbers Parijs the place to be. Met swingende New Orleans jazz, Hot Club de France en chansons werd in de vele clubs het leven gevierd. Niet voor niets ontstond de jazz begin twintigste eeuw in de Franse wijk van New Orleans. Het aanstekelijke joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor de opkomst van het genre aan de andere kant van de grote plas, om een aantal jaren later triomfantelijk terug te keren.

The Legends nemen je onder aanvoering van zanger/trompettist Michael Varekamp en met chansonnière Tess van der Zwet mee naar de romantische Parijse jazzkelders, waar paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong, Édith Piaf en Sydney Bechet tot in de kleine uurtjes op de podia stonden. Je hoort legendarische hits als Petite fleur, It don’t mean a thing if it ain’t got that swing en C’est si bon.

De pers over eerdere programma’s van The Legends ft. Michael Varekamp:

‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong!’ (NRC Handelsblad ★★★★)

‘Happy en sad blues in briljante arrangements.’ (De Telegraaf ★★★★)

“The Legends raken je in je ziel!’ (Theaterparadijs ★★★★)

Veilig en vertrouwd
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop. Zo is het noodzakelijk om vooraf online je kaarten te kopen, zijn er gescheiden looproutes en aangepaste zaalplattegronden en maken we continu schoon. Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag want het moet natuurlijk wel een beetje gezellig blijven.

Goed om te weten: kom met maximaal 2 personen, met je huishouden of met een onbeperkt aantal kinderen. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wilt zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen. Lees hier meer over onze coronamaatregelen.

Details

Date:
20 November 2020
Time:
21:00
Cost:
€23
Event Categories:
,
Website:
https://schouwburgamstelveen.nl/seizoen-20-21/swingin-paris/?ypeventid=5366407425-1591287826

Venue

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
Amstelveen, 1181ZM Netherlands
+ Google Map
Phone:
020 547 51 75
View Venue Website
Scroll to Top