Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Legends ft. Michael Varekamp & Tess van der Zwet – Swingin’ Paris

9 December 2020 @ 19:00 - 21:00

€24

Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger/ trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met rijzende ster en chansonnière Tess Merlot (We Want More – SBS6), mee door de met kerstlichtjes versierde straten van het bruisende Parijs.

Niet voor niets ontstond de jazz ooit in de Franse wijk van New Orleans. Het aanstekelijke Franse joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor het ontstaan van de jazz aan de andere kant van de grote plas, om een aantal jaren daarna triomfantelijk weer terug te keren. The Legends duiken in de Franse tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Edith Piaff en Sydney Bechet en natuurlijk kunnen de kersthits van Louis Armstrong, Frank Sinatra en Nat King Cole niet ontbreken.

Speciaal voor deze tijd van het jaar wordt Swingin’ Paris ondergedompeld in warme kerstsferen. Een avond zwijmelen bij het haardvuur en iedereen die je lief is volmondig de liefde verklaren. Rudolph the Red-nosed ReindeerLet it Snow en Silent Night kunnen dan ook rekenen op hartverwarmende vertolkingen. De meest prachtige songs komen voorbij, waarmee het afgelopen jaar van een gouden randje wordt voorzien.

‘Happy en sad blues in briljante arrangements – Telegraaf ★★★★
 ‘The Legends raken je in je ziel!’ – Theaterparadijs ★★★★
‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong’ – NRC ★★★★

Muzikanten: Michael Varekamp (trompet, zang), Tess Merlot (zang), Wiboud Burkens (toetsen), Harry Emmery (contrabas), Erik Kooger (drums) en Yoran Aarssen (tenorsax, clarinet – OVB)

Details

Date:
9 December 2020
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
€24
Event Categories:
,
Website:
https://theateraandeschie.nl/voorstelling/michaelvarekampswinginparis

Venue

Theater aan de Schie Schiedam
Vijgensteeg 2
Schiedam, 31111PT
+ Google Map
Phone:
010 426 04 45
View Venue Website
Scroll to Top