Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Legends ft. Michael Varekamp & Tess van der Zwet – Swingin’ Paris

21 October 2020 @ 19:00 - 21:00

€18

Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger/ trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met rijzende ster en chansonnière Tess Merlot (We Want More – SBS6) mee door de straten van het bruisende Parijs.

Niet voor niets ontstond de jazz ooit in de Franse wijk van New Orleans. Het aanstekelijke Franse joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor het ontstaan van de jazz aan de andere kant van de grote plas, om een aantal jaren daarna triomfantelijk weer terug te keren. The Legends duiken in de Franse tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong, Edith Piaff en Sydney Bechet.

In Swingin’ Paris toveren The Legends Michael Varekamp & Wiboud Burkens het theater om tot een romantische jazzkelder waar hits als ‘Petite fleur’, ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ en ‘C’est si bon’ klinken tot in de kleine uurtjes.

Liever in de Kluiz dan Thuiz:
Onze reeks voor jazzliefhebbers heeft al talloze muzikale topmuzikanten over de vloer gehad. Van Hans van Oosterhout tot Teus Nobel, de muzikanten waarderen ons jazzpodium en spelen er graag.

Ook dit seizoen verrassen wij u weer met bijzondere combinaties en nieuwe muziek, soms zo vers van de pers dat de stukken voor het eerst live gespeeld worden in onze KluiZ. En u kunt erbij zijn! Op onze website en in de lokale kranten leest u wie er deze editie te gast is.

Liever in de KluiZ dan ThuiZ wordt ondersteund door de Vrienden van de KluiZ. Wilt u zich hier voor aanmelden of wilt u hier meer informatie over? Stuur dan een mail naar: norbertsnijers@kpnmail.nl.

Details

Date:
21 October 2020
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
€18
Event Categories:
,
Website:
https://www.theaterdebussel.nl/programma/2921/Liever_in_de_Kluiz_dan_Thuiz/The_Legends_ft_Michael_Varekamp_Swingin_Paris/

Venue

Theater De Bussel Oosterhout
Torenstraat 10
Oosterhout, 4901EJ Netherlands
+ Google Map
Phone:
0162 428600
View Venue Website
Scroll to Top