Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Legends – Helden van Toen

14 April 2023 @ 20:00 - 22:00

€16

Zanger/ trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende avondvullende theaterprogramma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden in de betoverende muziektheatervoorstelling: Helden van Toen.

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends spelen in deze muzikale voorstelling de hoofdrol: Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. We hebben nu eenmaal allemaal helden nodig. Fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Karel Appel, Spike Lee en Mohammed Ali voorzien het leven elke dag opnieuw van een gouden randje.

The Legends omringen zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Evergreens zoals ‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ zullen dan ook zeker niet ontbreken in dit spetterende programma.

Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij die eerder samenwerkte met Percossa en de Ashton Brothers. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma.

‘The Legends raken je in je ziel!’ ★★★★ Theaterparadijs
‘Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz’ ★★★★ Le Monde, Paris

Producent The Legends
Regie Karel de Rooij
Muzikanten The Legends ft. Michael Varekamp, Tess Merlot, Wiboud Burkens

Details

Date:
14 April 2023
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€16
Event Categories:
,
Website:
https://goudseschouwburg.nl/s20361/The_Legends_ft_Michael_Varekamp_Helden_van_Toen_met_Tess_Merlot_Wiboud_Burkens

Venue

Goudse Schouwburg Gouda
Boelekade 67
Gouda, 2806AE Netherlands
+ Google Map
Phone
0182 513 750
View Venue Website
Scroll to Top