JAZZ IN ZICHT 2017-2018

Sinds jaar en dag zijn Scheveningen en Jazz nauw met elkaar verbonden. Vele grootheden traden op in het Kurhaus, en later trok de hele jazzwereld voorbij aan North Sea Jazz.

Ook Muzee  is inmiddels een fijn jazzpodium geworden in Den Haag waar o.a. Peter Beets en Marjorie Barnes graag geziene gasten zijn. En in januari 2015 start er een nieuwe serie!

Trompettist/Zanger en radiomaker Michael Varekamp stelde een programma samen dat de jazzhelden van weleer dichtbij brengt en schetst in deze voorstellingen het karakter, de levensstijl en natuurlijk de muzikale invloed en achtergrond van telkens een andere legende.

Elk concert zal worden vooraf gegaan door een inleiding bestaande uit filmfragmenten, verhalen en muzikale voorbeelden. Het concert zal worden verzorgd worden door de crème de la crème van de jazzscene in Nederland, mensen die vandaag de dag de jazz vormgeven in Nederland. Een unieke gelegenheid om de reflecties van het talent van toen maar ook van het talent van nu van dichtbij mee te maken.

Michael Varekamp werd tot in het buitenland gelauwerd, zo ontving hij de Kobe Award in Japan en trad hij op in Jazz at Lincoln Center New York. Hij werkte onlangs met Branford Marsalis en trekt momenteel volle zalen met programma’s over o.a. Louis Armstrong en Miles Davis.

 

Scroll to Top