Webshop

Leuk dat je geïnteresseerd bent in een cd! De cd's worden door ons verstuurd, en wij beheren ook de bestellingen.

De stappen om de cd te bestellen:

1) Druk op 'bestel', u komt dan in een email
2) Zet in de mail de gekozen cd en het adres waar de cd naar toe gestuurd moet worden
3) U ontvangt een betaallink
4) De cd wordt na betaling verzonden

Narrative OUT NOW!

Interactive Banner 2

Enter description text here.
ELEKTRA COVER-1

ELEKTRA                                           

MICHAEL VAREKAMP

Muzikale materie omgesmolten tot broeierige soundscapes en furieuze Jazzrock 2.0! Elektra is een intense trip langs de wildste muzikale fantasieën en neemt je mee op een betoverende trip in beeld en geluid door het hoofd van de artiesten. Als in een waanzinnig gesprek met een onverwachte soulmate dat inzoomt op het aardse en tegelijkertijd vrolijk kosmisch meandert. De associatieve beelden die de muziek oproept worden van contrast voorzien door die op het grote doek. Van schilderkunst tot avantgarde tot blaxploitation.

Met oa. Jerome Hol, Harry Emmery, Erik Kooger

‘Ik betwijfel of Miles en Jimi Hendrix een betere cd zouden hebben gemaakt’

€14,99 excl verzendkosten

THE SUN RISES THE SUN FALLS COVER

THE SUN RISES THE SUN FALLS

MICHAEL VAREKAMP & WIBOUD BURKENS

The Sun Rises The Sun Falls is the second recording which appears on the Sound of Art label. The first one was the very well received  Elektra, this one is an intimate reflection of the collaboration between Michael Varekamp & Wiboud Burkens. As ‘The Legends’ they are involved in a lot of projects with a great variety. This time we hear the two friends in an intimate conversation where they speak out there musical and spiritual mind in their favorite setting. In total freedom.

Met Michael Varekamp, Wiboud Burkens.

‘A dazzling lexicon of Jazz Trumpet playing’ -Wales Evening Post

€14,99 excl verzendkosten

SWINGIN IN NEW ORLEANS

SWINGIN’ NEW ORLEANS 

MICHAEL VAREKAMP & THE LEGENDS

New Orleans! Swingende stad van Streetparades, nachtleven en Mardi Gras. Trompettist/vocalist Michael Varekamp en The Legends schetsten in Swingin’ in New Orleans! een beeld van het ruige maar opzwepende leven in het New Orleans van de eerste helft van de vorige eeuw. Een meeslepende middag vol jazz uit de hoogtijdagen van Louis Armstrong, Fats Domino en Louis Prima!

Met oa. Yoran Aarssen, Erik Kooger, Harry Emmery.

‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong!’

€14,99 excl verzendkosten
WHAT A WONDERFUL CHRISTMAS COVER

WHAT A WONDERFUL CHRISTMAS        

MICHAEL VAREKAMP & THE LEGENDS FT. ESTHER HART

Louis Armstrong schreef geschiedenis met de plaat ‘White Christmas’ maar ook Frank Sinatra, Nat King Cole en Ella Fitzgerald moesten geloven aan het genre waarin Jazz, Blues en Gospel samensmelten. Ouderwetse feel good muziek inspireerde The Legends o.l.v. trompettist/zanger Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens om een fantastisch kerstprogramma te maken.

Met oa. Esther Hart, Michael Varekamp.

‘Verrukkelijke kerstsfeer bij origineel jazzconcert!’

€14,99 excl verzendkosten

MORE ELEKTRA COVER

MORE ELEKTRA                               

MICHAEL VAREKAMP & JEROME HOL

Opnieuw duiken Michael Varekamp en zijn muzikale clan in het diepe zonder vangnet en volgen zij het adagium dat de enige afspraak die er is, is dat er geen afspraak is. Zich hierin totaal onderscheidend van iedere andere Nederlandse jazzgroep. Totale improvisatie waarbij de band elkaar blindelings vertrouwt en een intuïtieve manier van samenspel heeft ontwikkeld. Uitgangspunt is de muzikale bibliotheek en het scala aan muzikale ervaringen dat in ieders hoofd en hart zit.  Omfloerste, dreigende ritmes die plots overgaan in verstilde soundscapes. Virtuoze gitaarsolo’s, de trompet speelt een lyrisch duet met de toetsen dat plots overgaat in een woest punkjazz collectief, stampende grooves die nooit voorspelbaar worden.  More Elektra!

Met oa. Jerome Hol, Manuel Hugas, Erik Kooger.

‘De energie die ‘Elektra’ zo kenmerkte wordt moeiteloos geëvenaard in ‘More Elektra’. De vraag is of zo’n vervolg iets toevoegt aan hun eerdere meesterwerk. Die vraag kan vol- mondig bevestigd worden, en nog meer dan je zou verwachten.’

€14,99 excl verzendkosten

SPIRITS COVER

SPIRITS

MICHAEL VAREKAMP

Het album werd voorjaar 2021 opgenomen en wordt vergezeld door een serie oliekrijttekeningen die Varekamp maakte tijdens de verschillende lockdowns. Inspiratiebronnen hierbij waren zijn gezin, artistieke helden en zijn persoonlijke wortels.

Met Dimitri Chapeau, Wiboud Burkens, Harry Emmery.

‘Michael Varekamp is een alleskunner met een groot palet aan identiteiten.’

€14,99 excl verzendkosten

SWINGIN PARIS COVER

SWINGIN’ PARIS 

MICHAEL VAREKAMP & THE LEGENDS FT. TESS MERLOT

Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger/ trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met rijzende ster en chansonnière Tess van der Zwet (van de hitsingle Mon Paris!), mee door de straten van het bruisende Parijs.

Met oa. Tess Merlot, Michael Varekamp, Wiboud Burkens.

'De geweldige muziek swingt en happy & sad blues wisselen elkaar af in fraaie bewerkingen'

€14,99 excl verzendkosten

MICHAEL VAREKAMP NARRATIVE VOL. 1

NARRATIVE             

MICHAEL VAREKAMP

Geuren, klanken, verlangens en verhalen die soms terugvoeren naar de bron van de jazz Congo Square. Vrijplaats voor alle bevolkingsgroepen die op dat moment van New Orleans de smeltkroes maakten die het vandaag de dag nog steeds is. Narrative vloeit voort uit een muzikaal divers leven waarin de liefde voor Louis Armstrong altijd hand in hand ging met de liefde voor het werk van Miles Davis. Een intens leven waarin Michael niet alleen speelde met o.a. Toumani Diabaté, Jonas Gwanga, Sonny Fortune, David Murray, Branford Marsalis en Lester Bowie maar ook de halve wereld afreisde naar o.a. Japan, Amerika, Australië, Caraïbisch gebied, Cuba en Afrika.

Met oa. Efraim Trujillo, Jerome Hol, Wiboud Burkens.

‘Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz’

€14,99 excl verzendkosten

FIVE YEARS THE LEGENDS COVER_Pagina_01-1

FIVE YEARS THE LEGENDS            

MICHAEL VAREKAMP & THE LEGENDS

Een swingende dubbel cd met hoogtepunten uit het oeuvre van The legends! Van James Brown tot Otis Redding en van Louis Armstrong tot Miles Davis!

Met oa. Steffen Morrison, Joy Wielkens, Michael Varekamp.

‘The Legends raken je in je ziel!’

€19,99 excl verzendkosten

550x555

LOUIS!

MICHAEL VAREKAMP & THE LEGENDS

 In LOUIS! What a Wonderful World schetst Michael Varekamp (trompet en zang) een intiem portret van deze meeslepende en melancholische persoonlijkheid die vijf huwelijken versleet, er een levenslange voorliefde voor cannabis op nahield en die net als iedere ‘Afro American’ te maken kreeg met de macht van de legale en illegale krachten in het Amerika van de 20e eeuw.

Met oa. Joy Wielkens, Ben van den Dungen, Wiboud Burkens.

‘Louis Armstrong herleeft in trompetspel Varekamp!’

€14,99 excl verzendkosten

Scroll to Top