ELEKTRA

Begin 2018 verschijnt ELEKTRA van de nieuwe groep van Michael Varekamp, Elektra heeft zijn wortels in de gedroomde samenwerking tussen Miles Davis en Jimi Hendrix, die overigens nooit heeft plaatsgevonden. De gitaarrol in deze formatie wordt vervuld door meestergitarist Jerome Hol.

 

Elektra, het begin van het begin

Op het eerste gezicht is Elektra een wonderlijk uitzondering in het oeuvre gezien de vele projecten die we doen met deze family, vaak geworteld in tradities dan wel onze visie daarop. Om eerlijk te zijn, in mijn visie zijn het nooit verschillende werelden geweest. Het gaat erom dat je weet wat waarvan gemaakt is. Materie. Al het andere is vorm. Hoe intiem onze muzikale connectie is, bleek nog eens toen we met deze stelling in gedachte aan het werk gingen en onze stoutste verwachtingen aanraakten: We gaan de studio in en spreken niets af. Niets. Geen tempo, geen melodie, geen tijd, geen ritme. Niets.

Wat zich vervolgens ontspon was een intense trip langs ieders wildste muzikale fantasieën. Als in een waanzinnig gesprek met een geestverwant dat inzoomt op het aardse en tegelijkertijd vrolijk kosmisch meandert.

 

Scroll to Top