PROJECTS

MICHAEL VAREKAMP ELINE GEMERTS

MILESROCKS!

MILES DAVIS MEETS JIMI HENDRIX

MILESROCKS! combineert de echoes van Miles Davis’ intieme trompet met de explosieve blues en rock van Jimi Hendrix. Een remake van de plaat die nooit gemaakt werd.

Het is eind jaren zestig als Miles Davis een stormachtig huwelijk beleeft met de Madonna van het hippietijdperk, Betty Davis. Ze brengt Miles in aanraking met de nieuwste mode, life-style en vooral muziek: De meeslepende blues rock van gitaarwonder Jimi Hendrix. Ze worden gezworen vrienden en het charismatische tweetal besluit om samen een plaat te maken. Precies op dat moment gaat Hendrix dood als een van de eerste leden van de even trieste als beruchte ’27-Club’. Daarna dendert Miles met donderend geraas het hippie tijdperk in om het muzikale landschap van die tijd voorgoed te veranderen.

Trompettist Michael Varekamp bestormde twee jaar geleden de podia met zijn voorstelling Miles! en tourde door heel Europa met Miles’ stersolist uit de seventies, Sonny Fortune. Met MILESROCKS!! zoomt Varekamp in op de turbulente en revolutionaire rockperiode periode van de ‘Picasso of Jazz’. Vocaliste en Spoken Word artist Eline Gemerts kruipt in de huid van Betty Davis, zijn uitdagende tegenspeelster met onuitwisbare invloed op de muziekgeschiedenis!

Michael Varekamp    

Trompet & Effects

Eline Gemerts     Vocals & Spoken Word 
Jerome Hol     Gitaar    
Wiboud Burkens     Toetsen    
Harry Emmery     Basgitaar    
Erik Kooger     Drums    

‘A Tribute To Miles with Sonny Fortune… Michael Varekamp has a Astonishing sound and beautiful phrasing…’

 -Le Monde, Paris

 

‘Haar prachtige verschijning met oversized zonnebril en dito kapsel…..Gemerts stal de toegift met de timing en frasering van Miles…’

 -Leeuwarder Courant

 

WHAT A WONDERFUL CHRISTMAS!

Feat. Michael Varekamp & Sarah Fairfield

Louis Armstrong, Ray Charles, Nat King Cole, Frank Sinatra & the Ratpack! Allen maakten stuk voor stuk iconische kerstplaten met prachtige songs die deze tijd van het jaar van een gouden randje voorzien. Op weergaloze wijze komen Jazz, Blues en Gospel samen in meeslepende songs.
Deze ouderwetse feel good muziek inspireerde Michael Varekamp, Sarah Fairfield & The Legends om een heus kerstprogramma te maken in de geest van Louis!

Stap in Santa’s arrenslee en laat je meevoeren naar een sprookjesachtige avond met kerstige anekdotes, romantische films en swingende muziek. Zwijmelen bij het haardvuur en iedereen die je lief is volmondig de liefde verklaren! What a Wonderful Christmas! neemt je mee op een warme reis door Winter Wonderland. Rudolph the red-nosed reindeer, Let it snow en Silent Night kunnen dan ook rekenen op gloedvolle vertolkingen.

Enige jaren geleden bestormden trompettist/zanger Michael Varekamp de Nederlandse theaters met de hitvoorstelling Louis! Hierin werd uitgebreid stilgestaan bij de muziek en levensloop van zijn jeugdheld Louis Armstrong. Later volgende de eveneens goed ontvangen voorstelling I’m a Soulman en gaat Lady Sings The Blues januari 2018 in première in de Nederlandse theaters.

Michael Varekamp    

Trompet & Vocals

Sarah Fairfield     Vocals
Wiboud Burkens     Keyboards    
Harry Emmery      Contrabas    
Erik Kooger     Drums    

AS GOOD AS IT GETS

BERNARD BERKHOUT & MICHAEL VAREKAMP

Na jaren van nachtelijke jamsessions, copieuze diners en wonderlijke reizen is het onvermijdelijke dan toch gebeurd: Clarinettist Bernard Berkhout en trompettist Michael Varekamp staken de koppen bij elkaar en hebben samen een heuse band opgericht. In de eerste plaats als liefhebbers van swing, improvisatie, vergeten liedjes en ongelooflijke virtuositeit. 
Gespeeld vanuit het volle leven. Verhalen over ups en downs en hoe vroeger alles beter was.En toch, we zijn in het Nu. De paradox van de Jazz teruggebracht tot het moment op het podium waarop er afgeteld wordt en het hele schouwspel zich voltrekt waar je bij staat.Heden en verleden verenigd in het NU. Jazz.
Jazz met onmiskenbare swing  en een diepgeworteld begrip van het optimisme van de blues. Morgen wordt alles beter. Niet voor niets dansten de mensen hun schoenen stuk op swingmuziek tijdens de crisis in de jaren ’30. En niet voor niets werd het kort daarna door de Duitsers verboden. 
Twee mannen in de zomer van hun leven. Buik en borst vooruit. Zingen maar!

Line up:

Bernard Berkhout - Clarinet/Vocals

Michael Varekamp - Cornet/Vocals

Mark van der Feen - Piano

incent Koning - Gitaar

Frans Bouwmeester - Contrabas

JAZZ IN ZICHT 2015

Sinds jaar en dag zijn Scheveningen en Jazz nauw met elkaar verbonden. Vele grootheden traden op in het Kurhaus, en later trok de hele jazzwereld voorbij tijdensaan het North Sea Jazz  Festival.

Ook Muzee Scheveningen is inmiddels een fijn jazzpodium geworden in Den Haag waar o.a. Peter Beets en Marjorie Barnes graag geziene gasten zijn. En in januari 2015 start er een nieuwe serie!

Trompettist/zZanger en radiomaker Michael Varekamp stelde een programma samen dat de jazzhelden van weleer dichtbij brengt en schetst in deze voorstellingen het karakter, de levensstijl en natuurlijk de muzikale invloed en achtergrond van telkens een andere legende.

Elk concert zal worden vooraf gegaan door een inleiding bestaande uit filmfragmenten, verhalen en muzikale voorbeelden. Het concert zal worden verzorgd worden door de crèeme de la crèeme van de jazzscene in Nederland, mensen die vandaag de dag de jazz vormgeven in Nederland. Een unieke gelegenheid om de reflecties van het talent van toen maar ook van het talent van nu van dichtbij mee te maken.

Varekamp maakte furore met o.a. de Dutch Swing College Band, trekt nu het land door met een theatervoorstelling over Miles Davis en reist regelmatig de wereld over voor concerten, workshops etc. In Japan ontving hij de Kobe Award voor ‘outstanding musical talent’.

 

PROGRAMMA             JAN-MEI 2015
18/1       The Music of Benny Goodman & Bing Crosby

Benny Goodman wordt wel gezien als een van de uitvinders van de jazzklclarinet en de swing. Bing Crosby als een van de grondleggers van het croonen. Meesterkclarinettist Bernard Berkhout koestert een diepe voorliefde voor allebei en beide helden komen in dit programma uitgebreid aan bod.

Met o.a. Bernard Berkhout en Mark van der Feen.

15/3       The Music of Louis Armstrong

Louis Armstrong schreef jazzgeschiedenis in de jaren twintig, in New Orleans. Later zou hij de wereld over  gaan met de All Stars. Dit concert brengt een ode aan de vroege Louis. De eerste ‘popster’ die iedereen versteld deed staan met zijn Hot 5 en Hot 7.

Met o.a. David Lukacs, Harry Kanters en Michael Varekamp.

24/5       The Music of Miles Davis

Als geen ander veranderde Miles de muziek herhaaldelijk van richting, hetgeen hem de bijnaam ‘Picasso van de Jazz’ opleverde. Dit concert schetst een beeld van Miles, begint in de jaren vijftig en laat de gedurfde ruimte zien waarmee Miles zo goed kon spelen, en die hem wereldberoemd zou maken.

Met oa. Harry Emmery, Wiboud Burkens en Ben van den Dungen.

 

Michael Varekamp bij Omroep Max en Opium:

SONNY FORTUNE QUINTET

Legendary  Sonny Fortune's Still a Contender 

-LA Times

The legendary saxophonist SONNY FORTUNE(74) played in the band of Miles Davis in the seventies and is on groundbreaking Miles albums like Big Fun, Agartha, Pangaea and Get Up With It.  Sonny was a longtime member of Elvin Jones Jazz Machine, and is known for his work with McCoy Tyner, George Benson and Dizzy Gillepie to name a few. As a leader he recorded for Blue Note Records.

Sonny Fortune is currently leading this international quintet after a succesfull tour in the fall of 2013. The quintet did a 22 concerts in a row- tour and booked great of succes. The lour led to Paris, Athens, Amsterdam, Bruxelles and many other places.

Sonny Fortune   Saxophone
Michael Varekamp Trumpet
Jon Davis     Piano
Joris Teepe Contrabass
Steve Johns Drums

                                     

                             

                                              

                                              

                                             

 

 

Textbox Section

THEATER

Textbox Section
 
 

IT’S A MAN’S WORLD!

FEAT. STEFFEN MORRISON & BIG BOY CAPRICE

THE SOUL OF A GENERATION

Na het succes van I’m a Soulman komen The Legends opnieuw met een ijzersterk soulprogramma in het theater!

Dit keer met een theatrale ode aan de grootse soulzangers aller tijden. Memphis en Detroit vormen de bruisende achtergrond voor de ene nieuwe muzikale ontwikkeling na de andere. James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in.

Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances zouden zij het gezicht van een generatie bepalen. Ondanks hun vaak zware leven wisten zij vanuit armoede en een maatschappij die hen afwees uit te groeien tot ware iconen.

"I'm a Soulman raakt je in je ziel" -Theaterparadijs

"Feest rond legendarisch label" -Theaterkrant

De bezetting bestaat uit o.a.
    

Steffen Morrison Vocals
Big Boy Caprice Vocals
Wiboud Burkens Musical Direction, Keyboards
Michael Varekamp Trompet
& Band  
 

Lady Sings the Blues

Joy Wielkens & Michael Varekamp

Na de succesvoorstellingen Louis! en Miles! presenteren trompettist/zanger/verteller Michael Varekamp en zangeres/actrice Joy Wielkens een nieuw programma over de diva’s in de glorietijd van de jazz & soul van de vorige eeuw.

In de jaren twintig staat er een nieuw type vrouw op in de showbizz vol girlpower. De dames hebben magische talenten, runnen nachtclubs, reizen in eigen treinen en leiden Big Bands als ware CEO’s. Sterk en Stralend, maar niet zelden zonder tragisch randje met op de achtergrond mysterieuze en soms destructieve mannen.

Joy Wielkens kruipt in de huid van legendes als Nina Simone, Amy Winehouse en Billie Holiday, en schetst zo een intiem portret van bewogen levens in roerige tijden, waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen. Joy en Michael worden hierin bijgestaan door o.a. stersaxofonist Ben van den Dungen en de crème de la crème van de Nederlandse Jazz.

De bezetting bestaat uit o.a.
    

Joy Wielkens Vocals & Spoken Word
Michael Varekamp Trompet & Vocals
Ben van den Dungen Saxofoon
Wiboud Burkens Toetsen
& Band  
 
 

I'm a Soulman at De Wereld Draait Door (DWDD)

In november 2016 the popular Dutch TV show De Wereld Draait Door (DWDD) had a two specials because of the Presidential Elections in the U.S.A. The cast of I'm a Soulman were performing live in both shows.

(Sittin' on the) Dock of the Bay

Land of a 1000 Dances

Hard to Handle

Knock on Wood

Live trailer:

 

I'm a Soulman

Textbox Section
 

MILES!

Miles Davis stond bekend om zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levenstijl. De muziek zou na hem nooit meer hetzelfde zijn. Kind of Blue, Ascenseur pour l’echafaud en later Tutu behoren tot de legendarische albums uit de jazz. Het programma Miles! is een spetterende ode aan ‘the man with the horn’ in beeld en geluid.

Miles! neemt u mee op een tocht door het roerige creatieve brein van een genie in de glorietijd van de jazz maar ook door tijden van grote verandering. De moord op president Kennedy, de landing op de maan. Aan de hand van intieme portretten wordt een beeld geschetst van iemand die niet voor niets ‘The Picasso Of Jazz’ werd genoemd.

Michael Varekamp maakte internationaal furore als jazztrompettist met het winnen van de Kobe Award in Japan en Ntjam Rosie studeerde cum laude af aan Codarts, stond al snel op North Sea Jazz en is een bekend gezicht bij De Wereld Draait Door.

MILES! wordt gespeeld door de top van de Nederlandse jazzscene met o.a. saxofonist Ben van den Dungen en cinematic music group Vito Brothers o.l.v. toetsenist Wiboud Burkens.

Miles! is een betoverend avontuur vol passie!

 

 
 
 

LOUIS!

LOUIS! is het tweede programma van het productieTeam; Legendsofmusic.  Het programma gaat in première in de tweede helft van het theaterseizoen 2015/2016

New Orleans jaren twintig. Het is snikheet als Louis Armstrong, dan amper twintig jaar geschiedenis maakt. Swing, improvisatie, blues, vocals, alles komt bij elkaar in de zomer van 1925, in een studio waar Louis de jazz tot leven blaast met de Hot 5 & 7. Wat volgt is een stormachtige carriere die Satchmo wereldberoemd maakt en het publiek in vervoering brengt. Louis scoort hits als Hello Dolly en What a wonderful world maar vestigt zijn reputatie met vlammende solo’s en swingende zang om zichzelf daarmee tot bekendste en meest geliefde jazzmuzikant aller tijden te kronen.

LOUIS! is een eigentijds eerbetoon aan de grootste jazzheld ooit.

 

LITTLE LOUIS (5-12 Y.O.)

A story about jazz & live

This story is essentially about the birth and evolution of Jazz, with optimism and improvisation as major life lessons.

The character

The central character is “Little Louis”, based on significant facts of Louis Armstrong’s life such as being raised in an orphanage in New Orleans, growing up on the street and unknowingly on his way to become the greatest trumpet player ever. 

Evolution

It  is about a journey through the birth and evolution of jazz music.  Presented ia a way that the young audience understand the development of the music, slavery and other hardships endured by African slaves on their journeys, in this case, to the United States of America.

The power of Jazz

To make the story complete the story of Little Louis spans the days from a happy and humble life in Africa where music was part of everyday life, through the grim days of slavery and the American Civil War, right through to the belle epoch of jazz.  All basic emotions of real life such as hapiness, grief and optimism are expressed by relevante music such as Blues, New Orleans Second line and the healing power of making music together.

The audience will understand the various elements of jazz, such as scat singing, marching music, instrumental jazz, rythm and improvisation as it evolves into jazz as well as the role of the various instruments in a band.  

Performance

The story of Little Louis is captured in a dazzling performance by top musicians. Unique is the fact that the story makes an appeal on the heart of the children. The reader and the audience is challenged to feel the emotional power of the music, presented by a five piece band.

Little Louis Live at the North Sea Jazz Festival

About Michael Varekamp

The author is Michael Varekamp (born in 1968), is originally Trinidadian and has been raised in The Netherlands.  

Michael first fell in love with jazz at the tender age of ten when he first heard Louis Armstrong.  This was like being called back home for Michael by an old family member and at once the bond was forged.

Today, Michael is one of Europe’s leading trumpet players and is internationally recognized specialist in Louis Armstrong music. He performed in over more than 40 countries often combined with lectures and master classes and made more than 40 recordings. He is a regular on the New York jazz scene and played in Jazz at Lincoln center, Birdland ao. He had the honor being musical director during a ceremony for Desmond Tutu and he received the International Kobe Jazz Award in Japan for outstanding talent.

Michael performed Little Louis’ Story in a joint venture with New York’s Jazz mobile  in Harlem, New London and the Mann Center in Philadelphia as well at the North Sea Jazz Festival. He worked as an educator in for example Johannesburg, Australia and Israel. In Holland he’s a regular guest professor at the Royal Conservatory The Hague.

Little Louis is Michael’s debut as a writer for children, currently he is working on a book form of Little Louis.

Little Louis has been performed in the USA at the Prep Mosaic in Harlem NY and The Mann Center in Philidelphia among other places.

 

 
 

KLEINE LOUIS

Swingend Muziektheater voor kinderen vanaf 5 jaar!
Rode draad

Rode draad in dit verhaal is de jeugd die trompettist Louis Armstrong doorbracht in New Orleans en die later wereldberoemd zou worden als groot entertainer en grondlegger van de jazzmuziek. Als Kleine Louis wandelt hij door het verhaal dat begint bij zijn culturele achtergrond in Afrika.

Jazz & je eigen muziek

De kinderen worden meegenomen door de geschiedenis van Afrikanen in Amerika en de rol die muziek daarbij speelde. De Amerikaanse burgeroorlog brengt ons bij de legerorkesten en de ex-slaven die hun eigen Afrikaanse muzikale tradities mengen met deze orkestmuziek. Dit leidt tot de eerste vorm van jazzmuziek.

Volksverhuizing

Het verhaal is herkenbaar en biedt duidelijke aanknopingspunten met de huidige tijd. Ook nu verhuizen veel mensen naar een totaal nieuwe omgeving om daar noodgedwongen opnieuw te beginnen in een sociaal nieuwe context en cultuur. Kleine Louis vertelt ook het verhaal van een jongetje dat ondanks deze complicaties er in slaagt zijn dromen te verwezenlijken en die er door improvisatie in slaagt zijn toekomst vorm te geven.

Muziek & Leven

Kleine Louis is een spetterende en swingende voorstelling gebracht door een gezelschap topmusici onder aanvoering van trompettist/zanger Michael Varekamp en verteller/saxofonist Rolf Delfos. Het verhaal wordt aangepast aan de gemiddelde leeftijd van de groep en het belangrijkste element is het feit dat de kinderen worden uitgedaagd de muziek en haar betekenis te voelen in lijf en hart.

Vragen & Antwoorden

Na afloop is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Kleine Louis werd o.a. uitgevoerd tijdens gigs for kids (North Sea Jazz 2009), tourde door Israel en stond onlangs in New York op uitnodiging van de New Yorkse organisatie Jazzmobile Inc.

Duur: ± een uur

Bezetting
Michael Varekamp trompet/vocals
Rolf Delfos sax/vocals
Bas van Lier hammond B3
Erik Kooger  drums
Links

North Sea Jazz Gigs For Kids 2009

Kleine Louis op school

 

TALES OF THE WIND

‘Een adembenemende tocht door de stilte’

Part  I   Sunrise

Part  II  Noon

Part  III Midnight

De Trompettist en de Samurai

De voorstelling neemt de bezoeker mee op een reis door de wonderlijke energiehal aan de Constant Rebequestraat in Den Haag. De trompettist, de samurai en de energiehal zijn drie personages die elkaar aftasten, bespringen, uitdagen en bovenal koesteren als gelijkwaardige partners in een al even wonderlijk alchemistisch proces. Immers, staal wordt zacht, maakt geluid, raakt aan de kern van de ruimte en wordt bovenal meegevoerd op de wind van de verbeeldingskracht.

Daarbij worden beide bespelers geholpen door de troostrijke kracht van eeuwenoude rituelen.

Part I, Part II en Part II zullen ook daadwerkelijk bij zonsopgang, middag en zonsondergang worden uitgevoerd op een dag, zodat de voorstelling steeds een ander perspectief krijgt.

Wereldpremière

Het is een primeur dat er een theaterstuk gemaakt is dat speciaal geschreven is voor trompet, trompettist, zwaard en zwaardman. Beide instrumenten laten staal tot leven komen, fluisteren, ronken en zijn zowel troostrijk als meedogenloos.

Bjørn Aris en Michael Varekamp

Het is tijdens en workshop in 2012 dat twee bijzondere mannen elkaar ontmoeten tijdens een workshop in Zwitserland. Beide doen een beroepspresentatie voor het aanwezige publiek, beide vertellen liefdevol over het alchemistische proces van het smeden van ruw staal tot een prachtig instrument, het proces van de concentratie, de stilte die nodig is om alle energie te onthullen die in een ruimte, maar ook in materie aanwezig is. En beide vertellen over contact met het verleden teneinde beter in het nu te kunnen zijn.

Het merkwaardige bij deze sensationele ontmoeting is, er wordt nog geen ‘noot’ samen gespeeld.

De twee besluiten snel bij elkaar te komen, dit keer met de instrumenten uit het veilige valies. Even later zitten ze tegenover elkaar in kleermakerszit te wachten op wie de eerste beweging durft te maken.

Cast
Bjørn Aris Samurai
Michael Varekamp Trompet
Richard Hilgeman Vormgeving

 

Bjørn Aris (1965)

‘Met het Japanse Samurai zwaard snijdt je door de lucht…..om van binnen helder te worden’

Na dertig jaar trainen onder leiding van Japanse leraren is Bjørn bij de start aangekomen en deelt hij graag over zijn huwelijk met het Japanse Samurai zwaard. De combinatie van Japanse Zwaardvechtkunst, gegronde zen studie, zijn carrière als investment banker, succesvol internet ondernemer en global management trainer, heeft geleid tot een scherpe visie gebaseerd op een combinatie van Oosterse filosofie en Westerse wetenschap, gericht op een betere maatschappij.

Zijn in verschillende talen en landen gepubliceerde boek The Cutting Edge, The Martial Art of Business is best selling en geeft onverhuld inzicht in de geheimen van succesvol zijn.

Michael Varekamp (1968)

‘In zijn werk lopen vrijheid en traditie vlekkeloos in elkaar over, met inspiratie en creativiteit als voornaamste drijfveer’.

Michael Varekamp behoort tot de toonaangevende trompettisten in de jazz en is een veelzijdig musicus, componist, bandleider en ‘opleider’. In verschillende formaties trad en treedt hij op over de gehele wereld, zoals recentelijk in de fameuze jazzclub Birdland en Jazz at Lincoln Center, beide in New York. Daarnaast was hij artistiek leider van het vernieuwende festival Pure Jazz.

Hij maakte o.a. furore met cross-overs met film, beeldende kunst, poëzie en dans, zoals de

dansserie Quick Sketches en de succesvolle theatervoorstelling ‘Miles!’. Onlangs verscheen zijn duo album Sehnsucht. Michael Varekamp wordt tot in het buitenland gelauwerd en ontving in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent. Hij is de eerste Europees musicus die samenwerkt met de vermaarde organisatie Jazzmobile Inc. in New York, naast mensen als Dianne Reeves en Wynton Marsalis.

Richard Hilgeman (1967)

‘ … Door het creëren van een magisch-realistische werkelijkheid zoekt hij in zijn werk de grens op tussen onbehagen en verwondering…’

Beeldend kunstenaar en audiovisueel vormgever Richard Hilgeman heeft zich door de jaren heen met verschillende disciplines beziggehouden. Theater, film, fotografie, muziek, poëzie en beeldende kunst wisselden elkaar af en gingen een intensieve samenwerking met elkaar aan.

Binnen de voorstelling “ Tales of the Wind” zal het beste van deze werelden samenkomen.

 

 

 

 

 

VAREKAMP-ART

VAREKAMP-ART was founded in 2013, and is based in The Hague, The Netherlands. All paintings and objects are made by Michael Varekamp.

MICHAEL VAREKAMP (1968, The Netherlands) was raised in Europe, with roots in Trinidad from his father, and Russian, French and Moroccan roots from his mothers’ side. As a visual artist he is self-educated.

Besides his self-education as an artist, Michael graduated cum laude at the Royal Academy of Art in The Hague, in jazz trumpet/music in 1997.

The desire to be active as an artist outside the world of jazz music developed through the years, being inspired by working on cross-over projects with artists in other disciplines in the arts such as dancers, actors and visual artist. Michael’s interest in art is also inspired by his own complex heritage and like the (partly Dutch) Cobra tradition his work is filled with a rich imaginary world crowded with animals, children and all kind of figures, which are manifested in colorful paintings on objects, canvas, paper and wood.

There are as much overlaps as differences between the two art forms and this creative process is an interesting and inspiring challenge in Michael’s work as an artist and musician.

His career in music started at the age of ten, when he started playing the trumpet after hearing a record of Louis Armstrong. Since then, even long before graduating, he persued an international career which brought him all over the world. He performed in South Africa, Europe, Great Brittan, Australia, Israel, Malta, Cuba, Tunisia, Mali, Burkina Faso and continues to do so. He was honored in Japan with the Kobe Award and he won the prestigious Edison Award with the Afro European jazz ensemble FraFra Sound. So far, Michael is the only non American artist ever to participate in New Yorks’ Jazzmobile Inc. He travels regularly to New York City and performed in Birdland and Jazz at Lincoln Center.

His art is full of rhythm, energy and unexpected forms, which in soul refers to his background as a jazz musician.

The whole catalogue can be viewed on varekamp-art.com.