Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Michael Varekamp

19 May 2019

Unieke samenwerking met JazzBoZ

TanteLouise en Jazz Bergen op Zoom zijn een unieke samenwerking aangegaan: omdat de meeste van onze bewoners niet in staat zijn om JazzBoZ te bezoeken, brengt tanteLouise het festival naar de bewoners.

Jazz en het brein!
De laatste jaren is er veel neurologisch onderzoek gedaan onder andere bij mensen met dementie. Daaruit is gebleken dat het hersengebied waar we onze muzikale herinneringen opslaan bij dementie pas in een vergevorderd stadium wordt aangetast. Samen met de muziektherapeuten van tanteLouise heeft JazzBoZ een meerjarig project opgezet, waarbij cliënten van tanteLouise kunnen genieten van prachtige muziek.

Michael Varekamp
Het eerste vond plaats op zaterdag 19 mei in Residentie Moermont. Daar gaf de bekende trompettist Michael Varekamp met zijn band een concert. Speciaal voor alle bewoners en hun familieleden. Onder het motto Jazzmemories loodste Varekamp zijn publiek aan de hand van korte anekdotes mee door de geschiedenis van de jazz.

Varekamp gaat in juni op intieme wijze muzikaal ‘in gesprek’ met cliënten. Door middel van bekende klassieke jazzmuziek worden herinneringen opgeroepen en krijgen mensen de gelegenheid hun eigen verhaal te vertellen, waar Michael Varekamp met zijn begeleidende muzikanten op anticiperen.

Details

Date:
19 May 2019
Event Category:
Website:
https://tantelouise.nl/2018/05/25/unieke-samenwerking-met-jazzboz/

Venue

Tante Louise Bergen op Zoom
Bergen op Zoom, Netherlands + Google Map
View Venue Website
Scroll to Top