Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pryor

29 October 2022 @ 20:00 - 22:00

€17,50

Beleef het verhaal van de legendarische stand-upcomedian en acteur Richard Pryor live in het theater! Het bijzondere verhaal wordt gebracht in unieke mix van toneel en stand-up, omlijst door heerlijke live muziek! 

In de jaren 70 gaf Richard Pryor een stem aan een grote groep Afro-Amerikanen die op dat moment nog nauwelijks een stem hadden. Als eerste bracht hij de wereld en de taal van de straat op het toneel. Hij groeide op in een bordeel in het Amerikaanse Peoria, in een kansarm gezin op een kansarme plek. Als stand-up comedian was hij echter zo goed dat de gevestigde orde niet om hen heen kon. Onverbloemd sprak Pryor op het podium over wat hem in zijn leven overkwam, van zijn trauma’s, uitspattingen en verslavingen tot het racisme waar hij als zwarte burger mee te maken kreeg. De manier waarop hij met zijn persoonlijke pijn omging in zijn werk zonder zich ook maar iets aan te trekken van de geldende normen en codes, maakte hem tot een vernieuwer in de comedy-wereld. En iemand waaraan de huidige generatie comedians zoals Chris Rock, Eddy Murphy, Louis CK en Dave Chapelle schatplichtig zijn.

In Pryor wordt zijn bijzondere verhaal vertolkt door een 9-koppige cast die voor het grootste deel uit zwarte performers bestaat. Maak u klaar voor een unieke mix van toneel en stand-up, omlijst door heerlijke live muziek met nummers van Pryors tijdgenoot Miles Davis.
Trompettist Michael Varekamp brengt samen met drie bandleden muziek van Miles Davis.

Over het gezelschap en de maker
De voorstelling wordt geproduceerd door George & Eran Producties in coproductie met de Veenfabriek en in samenwerking met DeLaMar.

George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan de Syrische Nederlander George Elias Tobal en Joodse Hollander Eran Ben-Michaël het hart vormen en waar altijd nieuwe zelfgeschreven stukken gemaakt worden. Stukken die onontkoombare, persoonlijke en maatschappelijke verhalen vertellen vanuit een wereldwijze blik en met een universele zeggingskracht. Wij geven met onze voorstellingen een menselijk gezicht aan grote thema’s die zich binnen en buiten de grenzen van ons kleine kikkerlandje, onze stad of buurt afspelen en proberen zo grip te krijgen op brandende en soms abstracte kwesties en gebeurtenissen.

Details

Date:
29 October 2022
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€17,50
Event Category:
Website:
https://zwolsetheaters.nl/programma/pryor

Venue

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
Zwolle, 8011 ZZ Netherlands
+ Google Map
Phone
0900-1435
View Venue Website
Scroll to Top