Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Big Easy

10 October 2021 @ 14:30 - 16:00

€15

Jazz & Stories The Legends ft. Michael Varekamp & Arto Boyadjian THE BIG EASY ROOTS, BLUES & FUNK| 14:30

zondag 10 oktober 2021 / 14:30

Vanaf zondag 10 oktober presenteren Michael Varekamp & Wiboud Burkens een maandelijks concert in het Rietveldtheater in Delft. Een serie waarin legendarische helden uit de Soul & Jazz centraal staan. Filmpjes, anekdotes en natuurlijk live muziek door de crème de la crème uit de Nederlandse Soul & Jazz.

Ieder concert zal beginnen met een korte inleiding bestaande uit interessante feiten, sterke verhalen en de vertoning van filmmateriaal. Vervolgens wordt er een set live gespeeld. Een set die het publiek inspireert en amuseert!

Michael Varekamp & Wiboud Burkens trekken met The Legends al jaren volle zalen met shows over o.a. Miles Davis, James Brown, Louis Armstrong en Otis Redding. Trompettst & zanger Michael Varekamp won in Japan de Kobe Award en speelde onlangs met Branford Marsalis. Toetsenist & producer Wiboud Burkens werkte met oa. Chaka Kahn en soulicoon Leon Ware. De concerten vinden plaats op zondagmiddag.

The Big Easy neemt je mee op jacht naar de ultieme geheimen van New Orleans. De stad die aan de wieg stond van alle jazz en uiteindelijk de popmuziek die daaruit voort zou komen. Zonder Fats Domino geen Jimi Hendrix en zonder Louis Armstrong geen Michael Jackson. The Big Easy is een ode aan helden als Doctor John, Professor Longhair en Tom Waits. Met zijn roestige stemgeluid waan je je in een ruige nacht op Bourbon Street waar de blues nooit ver weg is. A trip to the roots and back!

Michael Varekamp speelde van New York tot Sydney en van Havanna tot Johannesburg. Hij ontving in Japan de Kobe Award en werkte onlangs met Branford Marsalis. Hij wordt o.a. bijgestaan door de in Americana/Roots gespecialiseerde gitarist Arto Boyadjian, frontman van The Dutch Eagles.

Deze voorstelling is de eerste in een serie van acht. Je kunt een passe-partout kopen voor alle acht edities voor € 60 p.p.

In de pers
‘Michael Varekamp has an Astonishing sound and beautiful phrasing…’ –Le Monde
‘Michael Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong..’ -NRC

Line Up
Michael Varekamp: Vocals & Trompet
Arto Boyadjian: Gitaren
Yoran Aarssen: Tenorsaxofoon
Wiboud Burkens: Hammondorgel
Harry Emmery: Contrabas
Erik Kooger: Drums

www.michaelvarekamp.nl
www.thelegends.biz

The Legends bij DWDD

‘De geweldige muziek!’’★★★★Telegraaf
‘I’m a Soulman raakt je in je ziel!’ ★★★★Theaterparadijs
‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Armstrong’ ★★★★NRC Handelsblad

Details

Date:
10 October 2021
Time:
14:30 - 16:00
Cost:
€15
Event Category:
Website:
https://rietveldtheater.stager.nl/web/tickets/111035440

Venue

Rietveldtheater
Rietveld 49
Delft, Nederland 2611 LH Netherlands
+ Google Map
View Venue Website
Scroll to Top