Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Legends ft. Michael Varekamp & Tess van der Zwet – Swingin’ Paris Try Out

28 August 2020

€20

LET OP! Deze voorstelling speelt 2 keer in de zaal, SESSIE 1 om 14:30 uur en SESSIE 2 om 16:30 uur. Reserveer voor de juiste sessie

 

Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger/ trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met rijzende ster en chansonnière Tess Merlot (We Want More-SBS6) mee door de straten van het bruisende Parijs.

 

Niet voor niets ontstond de jazz ooit in de Franse wijk van New Orleans. Het aanstekelijke Franse joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor het ontstaan van de jazz aan de andere kant van de grote plas, om een aantal jaren daarna triomfantelijk weer terug te keren. The Legends duiken in de Franse tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong en Sydney Bechet.

 

In Swingin’ Paris toveren The Legends Michael Varekamp & Wiboud Burkens het theater om tot een romantische jazzkelder waar hits als ‘Petite fleur’, ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ en ‘C’est si bon’ klinken tot in de kleine uurtjes.

 

‘Happy en sad blues in briljante arrangements★★★★Telegraaf
‘The Legends raken je in je ziel!’ ★★★★Theaterparadijs
‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong’ ★★★★NRC

 

Algemene Informatie
Producent: The Legends
Muzikanten: Michael Varekamp (trompet, zang), Tess Merlot (zang), Wiboud Burkens (toetsen), Harry Emmery (contrabas), Erik Kooger (drums) en Yoran Aarssen (tenorsax, clarinet – OVB)
Website: www.thelegends.biz
Fotografie: Anouk van Nunen

Details

Date:
28 August 2020
Cost:
€20
Event Categories:
,
Website:
https://www.rietveldtheater.nl/agenda-kaarten/

Venue

Rietveldtheater
Rietveld 49
Delft, Nederland 2611 LH Netherlands
+ Google Map
View Venue Website
Scroll to Top